Adatbázistervezés Blog

Az adatbázistervezéstől az üzleti intelligencia rendszerekig (nem csak) kisvállalkozóknak
Home » Adatbázistervezés Blog | Excel | Folyamatoptimalizálás és automatizálás | Reporting Services | SQL Server

Hogyan automatizáld az üzleti döntéseidhez szükséges adatok előállítását?

27. május 2017 by Babaics Alexandra 0 Megjegyzések

Te is sok időt töltesz azzal, 

hogy Excel táblázatokat készíts?


"Kellene egy Excel tábla arra, hogy kik és mikor vásároltak, aztán kellene egy Excel tábla arra, hogyan alakultak az eladási adatok, aztán kellene még... Ja, és jó lenne grafikonon nézegetni ezeket, mert úgy gyorsabb..."


Vannak már ilyen jellegű Excel táblázataid, látod az üzleti adataidat, de nagyon sok időd elmegy az adatok frissítgetésével, utána pedig a táblázatok és grafikonok előállításával? Kiszámoltad már, hogy mennyi időd megy el heti, havi szinten ezekre? Hány órát szánsz rá? 


Gondoltál már arra, hogy automatizáld ezt a folyamatot? Hogyan? 6 lépésben :-)

Az első lépésben fel kell térképezni a vállalkozásodat, hogy teljesen átlásd az üzleti folyamataidat és a keletkező adatokat, mivel a későbbiekben ez alapján tudod kialakítani az igényeidet.

Mit nyersz ezzel?
1. Jobban megismered a vállalkozásod működését.
2. Ha leülsz egy fejlesztővel, akkor nem vesztegettek el órákat azzal, hogy célirányosan valahogy kiszedje belőled ezeket az információkat.
3. A fejlesztés első része jó esetben a specifikáció (igényfelmérés), ezzel szokott a legtöbb idő elmenni és jelentős a költsége is. Ezt a költséget jelentősen le tudod csökkenteni, ha gyorsan és érthetően le tudod írni a vállalkozásod üzleti folyamatait és az elérhető adatok körét.A második lépésben meg kell határoznod, hogy melyek azok az adatok, amelyek segítenek Neked a döntéshozásban. 
Most, hogy már feltérképezted az üzleti folyamataidat, bizonyára kirajzolódott benned, hogy milyen adatokat érdemes elemezni, és melyek azok a folyamataid, amelyeket optimalizálhatnál az adatok ismeretébenTe milyen adatokat szeretnél látni?Elgondolkodtál már azon, hogy Te vagy a kollégád mennyi időt szántok az elemzések, kimutatások elkészítésére
Mennyi idő az adatokat frissíteni és újragenerálni az egészet minden egyes alkalommal, amikor szükség van az adatokra?
Ha ez több időt vesz el tőled alkalmankénti maximum egy óránál, akkor valószínűleg érdemesebb automatizálnod ezt a folyamatot.
Korábban írtam egy jegyzetet, hogy mikor érdemes elgondolkodni azon, hogy az pl. Excel-ről adatbázisra váltson az ember, AVAGY MI AZ AZ IDŐPONT, AMIKOR A VÁLLALKOZÁSOD ÚGYMOND "KINÖVI" AZ EXCEL-T?Miért előnyösek számodra adatbázisalapú riportok?Te melyik lépésnél tartasz?
Kérdésed van? Írj nekünk!!! 

Ne vesztegess el több órát! Automatizálj!!!
Megjegyzések lezárva