Rólam
Babaics Alexandra

Szeretettel köszöntlek az oldalamon!


Babaics Alexandra vagyok.


Több mint 10 éve foglalkozom adatbázisokkal és üzleti intelligencia alkalmazások fejlesztésével.


Hat évet dolgoztam nagyvállalati, multinacionális környezetben, majd - gyermekeim megszületését követően - férjem szoftverfejlesztő cégénél több projektekben is részt vettem adatbázistervezőként és riportfejlesztőként, így betekintést nyertem a kis- és középvállalatok világába is.


Mint nagyvállalati környezetből érkező, folyamatosan szembesültem azzal, hogy a kis-és középvállalati vezetőknek sok esetben semmi rálátásuk az üzleti intelligencia területére. Odáig eljutnak általában, hogy szeretnének egy-egy kimutatást vagy elemző riportot. De még akkor sem gondolkodnak rendszerben, amikor látják, hogy a riport jellegű alkalmazások beváltak, mert nem ismerik egyáltalán a lehetőségeiket. Többször előfordul, hogy rendszeres időközönként maguk bajlódnak órákat egy-egy Excel kimutatás elkészítésével, annak ellenére, hogy egy adatbázis alapú riport segítségével - amelyet egyszer kell elkészíteni - ezek az órák pár percre csökkenthetők.

Elgondolkodtam, hogyan lehetne ezen változtatni.

Egy komplett üzleti intelligencia rendszer kiépítése hosszú folyamat. Miért ne lehetne elkezdeni ezt a folyamatot még kisvállalatként?

Adatai mindenkinek vannak. De ha a mikro-és kisvállalatok már a kezdetektől megfelelően tárolják az adataikat, jelentősen lecsökkenthetők a költségek a döntéstámogató (esetünkben üzleti intelligencia) rendszer kiépítésénél vagy bármilyen más alkalmazásfejlesztésnél.

A vállalkozás növekedésével együtt a rendszer is növekszik, ahogyan a fejlesztési költségek is.

De miért ne lehetne ezt megvalósítani lépésről lépésre?

Költséghatékonyan. Mindig csak annyit, amennyit a vállalkozás megkíván.

Ezeken a lépéseken szeretnélek téged végigvezetni.

Célom, hogy megmutassam és megtanítsam jellemzően a mikro- és kisvállalkozásokat arra, hogyan építsenek maguk adatbázisokat és erre épülő üzleti intelligencia rendszert, és hogyan használják fel az adataikat a döntéshozásban.

És ez lett a küldetésem...