Üzleti intelligencia (nem csak) kisvállalkozóknak

Az üzleti intelligencia megoldások egyre inkább része lesz a mindennapjainknak. Sokan még ismerkednek vele, sokan már használják. Sokan nem is tudják, hogy már használják (pl. Google Analytics). :-)


Magyarországon az adatelemzésre és üzleti intelligenciára sokan úgy tekintenek, hogy az a nagy vállalatok, esetleg talán a középvállalkozások kiváltsága. Sok kisvállalkozó legyint emiatt a témára, „úgysincs rá pénzem”, „nekem ez még nem kell”, „nem vagyok elég nagy”, „úgysem tudom megtanulni”. Sokan lebecsülik az adatelemzés fontosságát, úgy gondolják, most még másra koncentrálnak, „most nem erre költök”, „inkább a termékemet fejlesztem” (?!).

Vegyük például a termékfejlesztést! Hogyan fejleszthetem a termékem? Például a vevői visszajelzések alapján. Jó esetben nem egy-két vevőről beszélünk, azaz a visszajelzéseket összegyűjtjük, leírjuk, mert nehéz megjegyezni. Rendszerezzük és kategorizáljuk, majd például ez alapján priorizáljuk a jövőbeni fejlesztéseinket, összehangolva akár a beszerzéseinkkel, akár az ütemezéssel.


Adatai mindenkinek vannak, ki jegyzetfüzetben, ki Excel-ben, ki adatbázisban tárolja őket. A kérdés, hogy elérhetőek ezek az adatok gyorsan? Elérhetők-e az adatok a megfelelő kontextusban azaz felhasználhatók-e a döntéshozásban, anélkül, hogy órákat kellene tölteni az elemzésükkel?

Az a tapasztalatom, hogy aki nem használja az adatait, többnyire csak nem látja, és nem ismeri a lehetőségeit. Ha el is jut, hogy felismerje az adatok kezelésének fontosságát, vagy nem tudja, hogyan kezdjen neki vagy olyan megoldást alkalmaz, amely a későbbiekben több problémát termel, mint hasznot.


Miben tudok segíteni Neked?


Bárhol is tarts, fordulj hozzám bizalommal!

 • Kezdd el! Nem tudod hogyan? Segítek!

 • Ha még elég egy Excel, hogy átlásd az adataidat, akkor megmutatom neked, hogyan használd úgy, hogy a későbbiekben könnyedén átvihessed az adataidat egy adatbázisba.

 • Ha adatbázisra van szükséged, megtanítom neked az adatbázis tervezés alapjait, segíthetek optimalizálni és automatizálni a működését.

 • Ha már van adatbázisod, akkor ideje hozzáférned az adataidhoz, megtanítom neked az SQL-t.

 • Ha már ezeken túl vagy, akkor érdemes riportokat készítened, hogy az információk a megfelelő megjelenítésben bármikor elérhetőek legyenek számodra.

 • És ha már mindenen túl vagy és nagyon nagy mennyiségű adatod keletkezett az évek elteltével, ideje, hogy építs egy adatpiacot, akár adattárházat és komplett dashboardokat készíthess, segítve téged a döntéshozatalban.

Miért jó ez számodra?


 • Naprakész lehetsz az üzletedet illetően.

 • A tények tudatában jobb döntéseket hozhatsz.

 • Az adataid elemzésével versenyelőnyhöz jutsz a konkurenciával szemben.

 • Előbb utóbb szükséged lesz kifejezetten neked fejlesztett alkalmazásokra. Jelentős költséget meg tudsz spórolni, ha akkor nem kell már az adataid összegyűjtésével, adattisztítással, adatbázis tervezéssel bajlódnod

 • Haladsz a világgal, amelyben ma már majdnem minden az adatokról szól. Csak Rajtad múlik!


Tedd meg az első lépéseket!


>> Iratkozz fel a hírlevelünkre! <<


>> Üzleti felhasználásra is ingyenes adatbázis <<

SQL Server ingyen